Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

I R O N M A N [undomielka]

Pome na blind, však je to marvelovka..hádam tam niečo bude vybuchovať..

     Komiks opäť raz ožíva. Tento krát v podobe „železného muža“. Hrdina spomedzi ľudí, ktorý položí aj svoj život pre záchranu babičkinho mačiatka. Hrdina, ktorí sa vzdá všetkého, pre iných. Áno, to je možno Spiderman, Batman, Superman a bohvie kto všetko. Lenže Iron man....no to je iná kávička ;)

     Ale pekne od začiatku. Tony Stark je obchodník so zbraňami. Dokonca už jeho otec(alebo starý otec?) pomáhal pri výrobe atómovky za svetovej vojny. Veď ako najlepšie predísť vojne? No tak, že úbohých týpkov, čo sa chcú biť, povraždíme. Krásny Teufelkreis.

     Samozrejme, ako každý bohatý pracháč, je aj Stark sebecký, sukničkár a neuveriteľne sexi. Má každú, po ktorej sa obzrie. V noci si užije a na druhé ráno už slečnu vyhadzuje jeho pravá ruka - Pepper. Klasický život bohatého amíka – rozváža sa na audi, nosí fest drahé obleky a pretŕča sa na každej nóbl akcii. Veď prečo aj nie?

      No všetko sa zmení. Stark odchádza do Afganistanu prezentovať jednu zbraň. Celkom pekná hračka. Lenže jeho „konvoj“ je napadnutý a Stark zasiahnutý.... Aaaaaa strih. Stark lží napojený na autobatérií. Totiž, úlomky z tej vecičky, čo vybuchla by sa mu mohli dostať do srdca, preto dostal túto hračku. (Len mi ušlo, či je to namiesto srdca..možno hej..). Nie každá idylka trvá dlho a preto sa objavujú Afgánci. Oni sú totiž tak prešibaní, že si myslia, že fešáčisko im takú zbraň postaví. Chlapci, nebolo by jednoduchšie si ju kúpiť? No čo iné Starkovi ostáva ako spolupracovať?

     Afgánci dostanú svoju zbraň a budú terorizovať svet a ja sa nedočkám druhého pokračovania. No ešte to tak. Stark vymyslí na tú svoju hračku samofungujúci obvod na báze modrajúceho svetielka (no čo..veď to bolo farebné). Okrem toho už plánuje únik - zostrojí si ochranný oblek. Afgánci si stále čítajú rozprávočku o hrozitánskej zbrani. A zrazu aj im dôjde. Avšak súper je iný kaliber.

     Chlapáci sa vlastne sami pobijú – však taká vec, že od toho kovu sa budú guľky odrážať ich nenapadne. Títo Afgánci. Ts ts ts...Tony Stark sa vracia takmer po troch mesiacoch naspäť. Je trošku rozhorčený. Však, ktorého patriotistu by nenasralo, keď si od neho zlý chlápkovia zbrane kupujú. No nepríjemné. Média to nazývajú stresový šok. Ja to nazývam welcome reality.

     Zverí sa svojmu „priateľovi“, zvieraťu vo firme. A ten akosi začne vetriť smer. A Stark sa ani oholiť nestihne a už ho dozorná rada odvoláva. Hmm. Niekde bude zradca.

     Tony (už je Tony, nie ten nafúkanec, čo ženy preťahuje na bežiacom páse ;)) sa zavrie v svojej vilke, presnejšie v dielničke pri kope šporťáčikov všemožného roku výroby.

     Snaží sa snaží. Všetci sa oňho boja. Najmä Pepper. Teda ona je asi jediná. Pretože, ako nebýva u superhrdinov zvykom, Tony je sám. Žiadna rodina, nikto dôležitý. Teda Pepper by si vedel predstaviť, avšak vďaka svojmu prirodzenému šarmu mu akosi uteká. No čo spravíte, keď dva kroky od vás bude kosť? Ale ani to mu nezabráni pokračovať v heroickej mašinke. I keď nacvičovať lietanie v garáži je dosť choré. Ale keď si to môže dovoliť...

     Tak a prípravy vrcholia. Už to aj sľubne lieta, nezamŕza (hihi). Všetko pripravené na priateľskú návštevu Afgánska.

     Náhoda spolupracuje a dostávame sa k jadru zloducha. Nie je to nik iný ako ujo dobrý kamarát z vrchného obrázka. On naplánoval únos. Dokonca si aj zostrojil podobnú hračku. Len to srdiečko musí Tonymu ukradnúť. World sucks. Ale Tony je za hrdinu. Hoci si teda kompenzuje svoje nedostatky, ale aj to sa ráta. Nahodí sa do kostýmčeku a snaží sa poraziť padoucha s omnoho mohutnejším kostýmčekom. No krutý boj. Chvíľkami rozmýšľam, či to vôbec prežije.

 

     Veď je to Amerika. Happáč bude. ;) Samozrejme treba zahladiť stopy. Tvrdenie, že to čudo bol bodyguard v kostýme je dosť chabé. Ešteže sa ohlási tajný úrad s krkolomne dlhým názvom, aby to utajil. Prebieha tlačovka. A prichádza najvtipnejší okamih filmu.

     „The truth is-“ hlboký nádych, look do poznámok, „I’m Iron man.“ A titulky. No ja by som si ešte takú polhodinku dala. Dúfam teda v druhé poračovanie.

     Cast celkom príjemný. Robert Downey Jr. sa opäť chytá hlavných úloh. Trba rebuildnúť kariéru. Jeho Tony Stark je celkom uveriteľný. Pekný ksichtík, suprový hlas, a celkom slušne telo. Gwyneth Paltrow ako Pepper nedostáva toľko miesta ako by si zaslúžila. A trojlístok dopĺňa Jeff Bridges v úlohe hlavného záporáka. (Toho čierneho nespomeniem, netuším totiž ako sa volá ;))

     Čo sa filmu týka – bol celkom svižný. Vtipné hlášky Tonyho poriadne vybuchovačky. Už len silnejšia love-line. Ale Amerika predsa nikdy nebola dokonalá


Recenzie | stály odkaz

Komentáre

  1. Sikovnost 4ever
    Niekto sa naucil vkladat obrazky.. keby tak radsej vlakom chcela ist :D
    publikované: 13.05.2008 20:23:44 | autor: UHM (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014